sreda, 15. april 2009

Elektro Ljubljana brez vsakega posluha za položaj večjih družin

Na podlagi dopisa o diskriminatornosti progresivnega obračunavanja električne energije za družine, ki smo ga poslali dobaviteljem električne energije, ki so jeseni leta 2008 uvedla tak način obračuna, smo se predstavniki Družinske pobude 9. 2.2009 sestali s predsednikom uprave podjetja Elektro Ljubljana mag. Mirkom Marinčičem ter predstavnico podjetja za stike z javnostjo.
Ponovno smo razložili, da družine z večjim številom članov za enak standard bivanja potrebujejo več energije in da jo morajo po ceniku Elektra Ljubljana zato plačevati po višji ceni na enoto energije, kar je po našem prepričanju diskriminatorno in postavlja odjemalce z različnim številom družinskih članov v neenak položaj. Čeprav smo glede na njegovo izobrazbo lahko prepričani, da zna gospod Marinčič zelo dobro računati in zelo dobro razume, o čem smo govorili, je vztrajal, da naše navedbe ne držijo in da večje družine ne plačujejo elektrike po višji ceni. Naj razume, kdor more!
Celo poročilo s sestanka lahko preberete tukaj...

2 komentarja:

  1. Če hočeš dobiček moraš nekoga nategnit, običajno dobičkarje ne zanima koga, ampak koliko jih bodo nategnili in za koliko.
    In Mirko zna računat ter razume, nikakor pa ne sočustvuje z nategnjenimi velikimi družinami (in še kom, ki je recimo vlagal v obnovljive vire energije).

    Sem že preklopil na Gen-I. Tam plačaš za dve štruci kruha toliko kot za dvakrat po eno.

    OdgovoriIzbriši
  2. Sej ne samo, da so družine nategnjene, a se vam mogoče ne zdi, da nas kar vse netegujejo, pa ne mislim samo elektrike, ampak vse ostalo tudi ni izjema!!!!! Sej poglejte, delamo za to da dobimo neko plačo, že v štartu nam država pobere od 40%, potem še od8% do20% za našo potrošnjo, se pravi na grobo 60% pa verjeten sem še kej pozabil, poleg tega zaradi monopolov že tako ali tako vse preplačamo, in kaj za ta pobrani denar dobimo mi kot državljani, GNILO DRŽAVO!!!!

    VSE SKUPAJ JE EN VELIK NATEG!!!!!!!

    OdgovoriIzbriši