ponedeljek, 13. april 2009

Zamenjajte dobavitelja elektrike!

Pred kratkim se je električna energija za večino odjemalcev občutno podražila. Nekaj o tem lahko preberete tudi na naši spletni strani. Elektro distributerji se niso bili pripravljeni z nami pogajati o popravkih sistema, ki bi bil pravičnejši do (predvsem večjih) družin.
Tukaj si lahko preberete poročilo o sestanku predstavnikov Družinske pobude s predsednikom uprave Elektro Ljubljana mag. Mirkom Marinčičem in odgovore elektro distribucijskih podjetij na naš dopis o položaju družin po uvedbi progresivnega obračuna električne energije.

Zato vsem družinam svetujemo, da poiščete najugodnejšega distributerja in ga (če boste ugotovili, da je to za vas ugodno) zamenjate.
Na ministrstvu za gospodarstvo RS so pripravili zelo zanimivo in aktualno Analizo cen električne energije gospodinjskih odjemalcev glede na izbranega dobavitelja v letu 2009. Na 35. strani te analize najdete tabelo iz katere lahko hitro dobite informacijo, kolikšen prihranek bi imeli z zamenjavo distributerja.

Ko primerjamo ponudbe, se morda komu zdi, da razlike niso velike in niso vredne menjave dobavitelja. Prav na to karto igrajo dobavitelji, ki cen nočejo prilagoditi tržnim, ki so se v zadnjem času zaradi svetovne recesije močno znižale. Osveščeni odjemalci, ki bomo dobaviteljem tudi z menjavo pokazali, da od njih pričakujemo in zahtevamo pošteno in enakopravno obravnavo, bomo prispevali k temu, da bomo vsi skupaj dobrine kot so elektrika in druge kupovali ceneje. Če bi vsi samo čakali, da nekaj naredijo drugi, se ne bi spremenilo prav nič.
Zato primerjajte ponudbe različnih dobaviteljev za svoj primer in izberite najugodnejšega. Ko nas bo to storilo dovolj odjemalcev, se bodo prav vsi dobavitelji morali zganiti in se potruditi, da nas obdržijo ali pridobijo nazaj.
Pri tem pa ne izgubljajte časa, saj eden izmed dobaviteljev le do konca aprila ponuja oprostitev enega celega mesečnega računa. Če boste ugotovili, da je za vas najugodnejši prav ta dobavitelj, se resnično splača pohiteti, saj bo to vaš prihranek precej povečalo.
Primerjavo ponudb dobaviteljev za svoj primer lahko naredite s pomočjo primerjalnika ponudb na spletni strani Javne agencije RS a energijo.

Ni komentarjev:

Objavite komentar