torek, 12. januar 2010

Obrazec za izračun dohodnine 2009

Pozdravljeni!

Enako kot prejšnja leta smo v Družinski pobudi tudi letos pripravili obrazec za izračun dohodnine, ki vam predvsem olajša poiskati optimalno delitev davčnih olajšav za otroke med starši.
Če med letom teh olajšav pri izplačevalcih niste uveljavljali na način, ki vam na koncu zagotavlja najnižjo možno skupno dohodnino, imate do 5.2.2010 čas, da na DURS oddaste obrazec  »VLOGA za uveljavljanje posebne olajšave za vzdrževane družinske člane pri informativnem izračunu dohodnine za leto 2009«, s katerim DURSu sporočite, kako naj pri informativnem izračunu vaše dohodnine upošteva olajšave za vzdrževane otroke. Obrazec morata vložiti oče in mama. Če to naredite do 5.2.2010, bo DURS vašo zahtevo upošteval že pri informativnem izračunu, ki ga boste predvidoma prejeli do konca meseca maja in boste med letom preveč plačano dohodnino dobili vrnjeno že v začetku poletja. Če ta rok zamudite, boste še vedno lahko podali ugovor na informativni izračun, a boste denar dobili šele jeseni, ko bo DURS reševal ugovore.

Želim vam, da boste s pomočjo tega obrazca znali izračunati, kako državi plačati le tisto, kar ji po zakonu gre, in nič več.

Lep pozdrav!

Tomaž Merše

Ni komentarjev:

Objavite komentar