ponedeljek, 10. maj 2010

Javna tribuna »Starši sprašujemo ministra za družino«

Družinska pobuda v četrtek, 20.5.2010 ob 17h vabi na javno tribuno STARŠI SPRAŠUJEMO MINISTRA ZA DRUŽINO.
Javna tribuna bo v dvorani Svetovnega slovenskega kondresa na Cankarjevi ulici 1 v Ljubljani.

Zelo smo veseli in hvaležni, da se je minister dr. Ivan Svetlik kljub razmeroma pozni prošnji prijazno odzval in potrdil svojo udeležbo.

Na javni tribuni bomo najprej predstavili za starše najpomembnejše novosti v predlogu zakona o uveljavljanju pravic iz javnih sredstev, ki bo temeljito pretresel veljavni sistem družinskih prejemkov in subvencij. Ugotavljamo, da predlog zakona prinaša kar nekaj pasti, vprašanj in pomislekov, ki jih bomo predstavili ministru in pričakujemo njegova pojasnila.

Druga tema bodo novosti v predlogu modernizacije pokojninskega sistema, ki staršem ukinja še zadnje minimalne ugodnosti. Ministru bomo predstavili krivičen položaj staršev v pokojninskem sistemu ter ga vprašali, kako namerava v tem sistemu v prihodnje upoštevati, da smo starši edini, ki z vzgojo in vzdrževanjem svojih otrok zagotavljamo prvi in glavni steber sistema za celotno svojo generacijo.

V zadnjem delu pogovora se bomo lahko dotaknili še kakšne druge za starše pereče teme.

Svoja vprašanja pa boste ministru lahko postavili tudi obiskovalci v dvorani, zato vas prosimo, da se pripravite.

Starši, izkoristimo redko priložnost za neposreden dialog z ministrom, ki v največji meri kroji odnos države do staršev in družin!

Javna tribuna bo predvidoma trajala 1 uro in 30 minut.

Ni komentarjev:

Objavite komentar