petek, 16. maj 2014

V nedeljo na Prešernov trg

Podprimo majniško deklaracijo 2014!

Skoraj 100 let po prvi Majniški deklaraciji in četrt stoletja po drugi je v civilni družbi, ki ji ni vseeno, kam gre naša Slovenija, letos nastala tretja Majniška deklaracija.

V Družinski pobudi nas še posebej veseli, da je v njej poudarjeno tudi spoštovanje življenja in podpora družini ter očetovstvu in materinstvu. Zato smo jo tudi podpisali. Pobudo lahko s podpisom podprete tudi osebno tukaj in z udeležbo na nedeljskem shodu v podporo Majniški deklaraciji 2014, ki bo to nedeljo, 18. maja 2014 ob 15. uri na Prešernovem trgu v Ljubljani. Obeta se zanimiv in prijeten kulturen in družaben dogodek z dobrim namenom podpreti dobro pobudo.

Na shodu bodo spregovorili: dr. Damir Črnčec - Društvo Evropska Slovenija, dr. Mitja Štular - Civilna družba za pravično Slovenijo, Aleš Primc - Civilna iniciativa za družino in pravice otrok, dr. Ivan Štuhec – Zbor za republiko, Aleš Hojs - Združenje za vrednote slovenske osamosvojitve, Lojze Peterle, dr. Milan Zver ter Janez Janša.

Zbrane bosta nagovorila tudi Joseph Daul, predsednik Evropske ljudske stranke in Mikuláš Dzurinda, predsednik Centra za evropske študije Wilfried Martens.

Z nami bodo: Pop Design, Oto Pestner, Nuška Drašček, Alenka Gotar, Zidaniški kvintet, Gianni Rijavec, Šentviški slavčki, ansambel Zajc, Matjaž Robavs, Ana Dežman, Tone Kuntner in drugi priznani slovenski glasbeniki, pesniki in dramski umetniki. Predstavljena bo iniciativa slovenskih glasbenih umetnikov: Pusti peti mojga slavca, kakor sem mu grlo ustvaril.

Glede na to, da je dogodek domoljubnega značaja, bodo dobrodošle slovenske in evropske zastave.

Uradno vabilo si lahko pogledate tukaj.


Vljudno vabljeni!


Tomaž Merše

Ni komentarjev:

Objavite komentar