sobota, 21. februar 2015

Novo upanje za slovenske otroke - Ustanovljena koalicija "Za otroke gre"

V četrtek, 20.2.2015, je bila v nabito polni dvorani Antonovega doma na Viču ustanovljena Koalicija Za otroke gre, ki želi povezati posameznike, združenja, gibanja, organizacije za učinkovit upor proti nestrpnemu predlogu novele Zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerji, ki ukinja zakonsko zvezo kot življenjsko skupnost moža in žene ter uvaja zakonsko zvezo kot življenjsko skupnost dveh oseb z vsemi nepredstavljivimi posledicami, in ki po izkušnjah iz drugih držav tepta pravice otrok in na stežaj odpira vrata diskriminaciji vseh drugače mislečih.

Podrobno predstavitev celotnega dogodka najdete tukaj.

V koaliciji bo sodelovala tudi Družinska pobuda.

Morda se komu zdi, da gre v resnici zgolj za pravice istospolno usmerjenih oseb (kakor nas poskušajo prepričati predlagatelji) in da se ga zadeva sploh ne tiče. Gotovo boste spremenili mnenje, če si boste ogledali dokumentarne filme na spodnjih povezavah, ki prikazujejo, kaj sprejem takšne zakonodaje v resnici pomeni za vso družbo in predvsem za vse drugače misleče.

VIDEO: Kaj se je zgodilo v Massachusettsu po uvedbi istospolnih porok:
https://www.youtube.com/watch?v=vLYCiLb4zKA&list=UURz2ddmyPHi2xTyTCF8EhUw


VIDEO: Izgubil službo zaradi tvita v podporo družini in tradicionalnemu zakonu:
https://www.youtube.com/watch?v=vsBG10pQ7IY

VIDEO: Teorija spola - pranje možganov
Poglejte si norveški film znanega norveškega komika Heralda Eia o teoriji spola, ki jasno razkrinka trhle neznanstvene temelje zagovornike teorije spola, ko jo postavimo ob bok znanosti. Na podlagi tega filma je Norveška vlada ukinila financiranje nordijskemu inštitutu za spol, ki je promoviral teorijo spola in ta je posledično prenehal z delovanjem.
Teorija spola - pranje možganov

Predlagatelji zakona in slovenski homoseksualni aktivisti zagovarjajo najbolj radikalne in nasilne variante izvajanja tovrstne zakonodaje
Če kdo misli, da pri nas dogodki ne bi šli v isti smeri, se močno moti, saj je Združena levica v svojih predvolilnih izjavah izrecno poudarila, da se zavzema za to, da bi programi, kakršen je program Amnesty International "Ljubezen je ljubezen", postali v vseh šolah obvezni za vse učence, pripadajoči učbenik z istim naslovom pa obvezno učno gradivo. Gre za program, v katerem homoseksualni aktivisti osnovnošolske otroke nagovarjajo, da se sprašujejo, kakšnega spola sploh so in ali bi ga morda spremenili; naj eksperimentirajo z različnimi spolnimi praksami; si predstavljajo sebe v spolnem odnosu s svojim sošolcem, najboljšim prijateljem; otrokom razlagajo, kako sta oče in mama zanje nepomembna, itd. Če ne verjamete, si lahko povzetek učbenika "Ljubezen je ljubezen" ter celoten učbenik ogledate tukaj.

Če želite, da bodo to delali tudi z vašimi otroki, potem se vas zadeva morda res ne tiče.

Otroci, ki ostanejo brez staršev, bodo množično posvojeni v homoseksualne pare
Zakon odpira možnost, da za posvojitev katerega koli otroka, ki ostane brez staršev, povsem enakovredno kandidirajo tudi homoseksualni pari. Izkušnje iz držav, kjer je takšna zakonodaja že sprejeta, kažejo, da mnoge ustanove, ki se ukvarjajo s posvojitvami otrok, dajejo prednost homoseksualnim parom, tako da je v Massachusettsu zdaj že preko 40% otrok, ki so posvojeni, posvojeni s strani homoseksualnih parov. To se dogaja kljub jasnim ugotovitvam najnovejših študij o kakovosti različnih življenjskih skupnosti za zdrav razvoj otrok o tem, da je za tak razvoj daleč najboljša nedotaknjena družina bioloških staršev, medtem ko se istospolne partnerske skupnosti v veliki večini primerjanih dejavnikov izkažejo mnogo slabše. To pomeni, da se otroke, ki so že tako ali tako močno prizadeti zaradi izgube staršev, in bi še bolj potrebovali zares optimalno družinsko okolje, potiska v okolje, ki je zanje bistveno bolj tvegano.

Da želijo s tem zakonom povsem odpreti posvajanje otrok s strani homoseksualnih parov, je potrdila tudi pristojna ministrica Anja Kopač Mrak, ki je v preteklosti že nastopala v vlogi aktivistke radikalne homoseksualne organizacije, tako da od nje težko pričakujemo, da bi se ob tehtanju pravic otrok in interesov homoseksualnih parov zavzela za pravice otroka.

To se lahko zgodi tudi vašemu otroku, saj izkušnje iz drugih držav kažejo, da se volja bioloških staršev v takih primerih preprosto zanemari.

Izkušnje iz drugih držav kažejo, da osebe ki ne želijo dejavno podpirati in promovirati teorije spola in idej homoseksualnih aktivistov, zaradi tega lahko zelo hitro izgubijo službo, službe v javnem sektorju (še posebej učiteljske, uradniške, zdravstvene, ...) pa so zanje postale nedosegljive. Pri tem sploh ni potrebno izražati kakšnega posebnega nasprotovanja, dovolj je izraziti prepričanje, da oseba meni, da verjame le v zakon med možem in ženo, ali da je za otroka najbolje, da zanj skrbita biološka mati in oče. To se deloma že dogaja v mestni občini Ljubljana.

Predlagatelji in zagovorniki zakona so že jasno izrazili zahtevo, da o ugovoru vesti za uslužbence, ki pri takih zadevah ne bi želeli sodelovati, sploh ne more biti govora. Po njihovem mora biti tak uslužbenec nemudoma odpuščen.

Predlagani zakon bo državi naložil tudi ustvarjanje otrok z biomedicinsko pomočjo za lezbične pare na račun zdravstvenega zavarovanja. To pomeni, da bomo vsi plačevali storitev, zaradi katere bodo nekateri otroci zavestno in vnaprej obsojeni na življenje brez očeta ali brez matere. Ker zakon tudi moškim homoseksualnim parom daje pravico o svobodnem odločanju o rojstvu svojih otrok, posredno odpira uvedbo nadomestnega materinstva, ki je v svojem bistvu trgovina z otroki in ženskami v socialni stiski. Otroke spreminja v tržno blago, ženske pa iz mater preimenuje v bio kontejnerje.

Si res želite, da v Sloveniji uzakonimo vse navedeno? V Družinski pobudi si tega ne želimo in verjamemo, da si tudi vi tega ne želite. Zato vas vabim, da redno spremljate novice tako na naši spletni strani kot na spletni strani www.24kul.si, kjer boste našli še mnogo več informacij.

Tomaž Merše




Ni komentarjev: