nedelja, 13. december 2015

Samo še nekaj dni - kaj moramo vedetiDo izredno pomembnega referenduma nas loči samo še nekaj dni (referendum bo v nedeljo, 20.12.2015). Zato je zadnji čas, da se temeljito informiramo o tem, kaj bi nam ta zakon prinesel, saj bo po referendumski nedelji lahko prepozno.
Zadnje dni slišimo marsikaj o noveli Zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih (ZZZDR). Mnogo je zavajanj in laži, zato bi rad izpostavil nekaj stvari ki so ključne in o katerih bomo dejansko odločali prihodnjo nedeljo.
Na referendum ne gremo zaradi pravic istospolnih, ampak zaradi vsega, kar jemlje nam in še posebej našim otrokom.
Kaj lahko naredi vsak izmed nas?
1. Pozanimajte se, za kaj v resnici gre in kaj se v resnici dogaja v državah, ki so sprejele podobno zakonodajo.Na tej povezavi sta PPS predstavitev in dokument, kjer so strnjene ključne stvari, ki jih prinaša zakon, skupaj s citati iz zakona in povezavami na članke, ki govorijo o tem,  kaj se dogaja po svetu.
2. Delite to z ljudmi, ki jih poznate. V zadnjih 14 dneh pred referendumom ste lahko videli eno samo soočenje na televiziji. Ljudje nimajo priložnosti videti, kaj se v resnici dogaja. Delite to z njimi. Pogovarjajte se, delite po socialnih omrežjih, po e-pošti, kjer pač lahko.
Če te stvari ne morejo priti v medije, bodimo ljudje ta medij, da se zadeva širi med ljudmi. V nedeljo bomo imeli edinstveno priložnost, da zavarujemo sebe in naše otroke. Ne zapravimo je zaradi nevednosti. Da nas ne bodo vnuki in sinovi spraševali, kje smo bili, ko je bil referendum - mi pa bomo rekli »nismo vedeli«. 

Kaj v resnici prinaša zakon?
·         Zakon prinaša posvojitve v homoseksualne skupnosti (Ali želite, da če se vam kaj zgodi, vašega otroka posvojita dva homoseksualca?) Ta zakon ureja posvojitve in s tem, ko homoseksualca, transseksualca, človeka spremenljivega spola, lezbijki postaneta zakonca, dobita tudi pravico, da lahko posvojita otroka.
·         Zakon prinaša spremembe šolskih programov (Ali želite, da se vaši otroci v šoli učijo, da si spol lahko izberejo sami, da naj eksperimentirajo s svojim spolom in  spolno usmerjenostjo?) V vseh državah, kjer so uzakonili istospolno zakonsko zvezo, je v šole prišla teorija spola. Ali res mislite, da bo pri nas kaj drugače? Učbeniki so že pripravljeni.
·         Zakon jemlje svobodo govora (Ali si želite izgubiti službo, ker boste rekli, da je za otroka bolje, da ima mamo in očeta kot pa dve osebi istega spola?) Te stvari se redno dogajajo. včasih celo tako odmevno, da pridejo v medije, večinoma pa šikaniranja potekajo tiho, med štirimi stenami. Pomisli na svojo poklicno prihodnost.
·         Zakon temeljne družinske pojme nadomešča z brezspolnimi pojmi (Ali si želite biti stranka A, starš 2, … namesto oče, mož, mati, žena?) Prve obrazce s napisi prvi starš in drugi starš smo v Sloveniji letos že videli. Po spremembi zakona to ne bo več samo pri obrazcu za naročilo e-Asistenta, ampak tudi v rojstnem listu in poročnem listu. To se je zgodilo v tujini.
·         Zakon prinaša umetne oploditve za lezbične pare (Ali si želite, da bo država na račun zdravstvenega zavarovanja ustvarjala otroke brez očeta?) Državni zbor je že vložil zakon o umetni oploditvi v ustavno presojo. Na podlagi tega zakona ga ustavno sodišče lahko spremeni že v pol leta.
·         Zakon prinaša trgovanje z materinstvom (Ali si želite, da bodo homoseksualni pari najemali revne ženske, da jim donosijo otroke?) To je edini način, da dva moška ustvarita družino. Ali je zakon tako paradoksalen, da uzakonja nekaj neobstoječega, ali pa gre za idejo nadomestnega materinstva. V Sloveniji smo lahko pri zakonodaji navajeni, da se izpolni najslabša možnost, ki jo zakon omogoča.
·         Zakon prinaša Unisex stranišča in slačilnice v šole (Ali si želite, da se bodo vaše hčerke preoblačile skupaj s transseksualnimi moškimi v istih slačilnicah, uporabljale isto stranišče in tekmovale z njimi v športnih ekipah?) Ne boste verjeli tudi to je v tujini že uzakonjeno. Preglej PPS.
·         Zakon prinaša izdatno financiranje LGBT aktivistov iz davkoplačevalskega denarja (Si želite, da se bodo vaši davki še bolj kot doslej porabljali za promoviranje homoseksualnosti, parade ponosa, uvajanje teorije spola v vrtce in šole?) V zadnjih dvanajstih letih so LGBT organizacije prejele preko 23 milijonov davkoplačevalskega denarja. Pa zakon še ni veljal. Pomislite, koliko jim bo država šele morala plačati za šolske delavnice, izdelavo učbenikov, komisije proti diskriminaciji…
V priponki imate vsako točko razloženo in podkrepljeno s primeri iz zakona in tujine.

Glede »kvoruma«:
Na referendumu mora PROTI glasovati 343.000 volivcev, da zakon pade. Volivci, ki glasujejo ZA ne vplivajo na kvorum. Leta 2012 je PROTI glasovalo 279.000 ljudi. Letos je potrebnih 64.000 več, zato je res pomembno, da glasuje vsak in h glasovanju pritegne čim več ljudi.

Več gradiva?
Na spletu si lahko pogledate tudi mnogo vsebin, ki razkrivajo, za kaj v resnici gre. Da se boste še lažje odločili in nagovorili še koga, predlagam, da si ogledate:
Kje pa je mama? Otroci vedo, kaj si želijo. Naj nam oni pomagajo da se prav odločimo.
Sem gej in bom glasoval PROTI. Postavimo otroke na prvo mesto. https://youtu.be/Dku0QItKtzI
Ko svet znori. Posledice teorije spola v Evropskih vrtcih in šolah. Video sicer ni najboljše kvalitete, prikazuje pa zelo nazorno posledice na šolski sistem in vrtce v praksi. To je praksa, ne glede na teorijo, ki jo zagovarjajo zagovorniki sprememb.
Kaj se je zgodilo v Massachusettsu po uzakonitvi istospolnih porok? Video prikazuje, kakšne posledice na celotno družbo prinaša sprememba moža in žene v dve osebi.

Kako vam slovenski mediji lažejo o spremembah novele ZZZDR? https://www.youtube.com/watch?v=ymNKFj-LR24
Še več videoposnetkov o teoriji spola, posledicah istospolnih porok in drugo si lahko ogledate na seznamu predvajanja: https://www.youtube.com/playlist?list=PLWdnm0mVHPlvLT94VtsjyB_q6aaKLVHyD
Še nekaj člankov:

Zakon o zakonski zvezi:
Novela:
Kako brati? Vsi členi, ki so zapisani v noveli, se spremenijo. Vsi ostali členi, ki v noveli niso zapisani, ostajajo povsem enaki, kot so bili do sedaj (ZZZDR). Če želite vedeti, kakšen bo torej nov zakon, vzemite Zakon o zakonski zvezi in popravite člene, ki so zapisani v noveli. Vsi členi, ki se v veljavnem zakonu nanašajo na zvezo moškega in ženske, bi se v noveli nanašali na zvezo dveh oseb (poljubnega spola).

Tomaž Merše