torek, 5. junij 2007

Prenova članarine v Družinski pobudi

Od ustanovitve Družinske pobude dalje smo se v društvu trudili, da smo vse aktivnosti izvajali z minimalnimi stroški, da ne bi po nepotrebnem finančno obremenjevali družin. Zato smo na občnem zboru sklenili, da člani plačujemo članarino le 1.500 SIT (približno 6,25 EUR na člana vsakih 5 let) kar je gotovo najnižja društvena članarina v Sloveniji, vseskozi pa zbiramo tudi prostovoljne prispevke.
Do sedaj smo na tak ali drugačen način vedno uspeli zagotoviti dovolj sredstev za naše delovanje, saj smo večkrat imeli srečo, da nam je kakšen obrtnik kaj naredil tudi brezplačno. Ker se nekatere storitve vztrajno dražijo in jih vsako leto v večjem deležu plačujemo, smo v zadnjem letu za najnujnejše aktivnosti porabili skoraj vsa zbrana sredstva. Ob razmišljanju, da bi radi našo aktivnost razširili tudi z vključitvijo v mednarodno organizacijo COFACE (članarina za v tem združenju znaša 1.600 EUR letno), ugotavljamo, da bo nujno spremeniti naš dosedanji sistem pobiranja članarine, da bi društvo imelo na voljo nekaj več sredstev kot do sedaj. V primerjavi z drugimi podobnimi evropskimi organizacijami naš letni proračun ne predstavlja omembe vrednega zneska.
Zato smo občnemu zboru predlagali, ta pa je soglasno potrdil, da članarina v društvu znaša 12 EUR za dve leti. Položnice za plačilo bomo pošiljali vsaki dve leti. Študentje in dijaki bodo članarine še naprej oproščeni.
Čeprav gre v odstotkih za veliko povečanje članarine, bomo še vedno med društvi z najnižjo članarino. Prepričani smo, da naše preteklo delo dokazuje, da z vašim denarjem ravnamo premišljeno in ga uporabljamo izključno za doseganje ciljev našega društva, in tako bomo ravnali tudi v prihodnje.


Izvršilni odbor Družinske pobude

Ni komentarjev:

Objavite komentar