ponedeljek, 26. oktober 2009

Dan družin

V soboto, 24.10.2009 je bil na Prešernovem trgu v Ljubljani prvi shod družin z naslovom »Dan družin«. Namen shoda je bilo pričevanje za zakonsko zvezo kot zvezo med možem in ženo ter družino kot skupnost matere, očeta in otrok.

Pred začetkom shoda so organizatorji idejo, program in ozadje shoda predstavili na tiskovni konferenci. Udeležili so se je novinarji verskega tiska, STA, Demokracije in uredništva verskega programa TV Slovenija. Ostalim medijem se dogodek očitno ni zdel vreden obiska in poročanja.

Idejo in levji delež pri pripravi shoda so nosili člani gibanja Neokatehumenska pot, pridružili pa so se jim še mnoga druga gibanja, združenja, društva (tudi Družinska pobuda)... Na shodu se je zbralo približno 3000 ljudi, po nekaterih ocenah celo 4000. Slovenska prizadevanja za ohranitev zakonske zveze in družine, kot ju poznamo danes, so prišli podpret tudi mnogi udeleženci iz sosednjih držav.

Program shoda je bil sestavljen in glasbenih točk in pričevanj družin. Zbrane so nagovorili vodja organizacijskega odbora dr. Jožef Medved, predstavnik Evangeličanske cerkve, nadškof dr. Anton Stres ter še nekateri gostje.

Ob zaključku shoda je bila prebrana peticija »Za družino in otrokove pravice«, ki jo je že na licu mesta podpisalo približno 1200 ljudi, mnogi pa so podpisne liste odnesli še domov, da bodo peticijo lahko podpisali tudi drugi. Podpisovanje je možno tudi na internetu na naslovu http://www.ipetitions.com/petition/druzina/.

Delček dogajanja si lahko ogledate na priloženih fotografijah in video posnetkih.


Tomaž Merše


DanDruzine

Ni komentarjev:

Objavite komentar