nedelja, 29. januar 2012

Kompromisni predlog Družinskega zakonika za izognitev referendumu - vabilo na tiskovno konferenco

Izteka se rok za vložitev podpisov za zahtevo za razpis naknadnega zakonodajnega referenduma o Družinskem zakoniku. Gre za enega temeljnih zakonov, saj ureja družinska razmerja, ki so eden izmed temeljev vsake družbe, naroda in države. Zato je gotovo dobro, če se prebivalci države ob tako temeljnem zakonu lahko poenotimo in ga vsaj v veliki večini sprejemamo, ne pa da povzroča tako hude delitve, kot jih povzroča trenutna različica Zakonika. Poleg tega ima referendum nekaj lastnosti, zaradi katerih je primeren le kot zadnje sredstvo, ko vse drugo odpove. Poleg delitev, ki jih prinaša, pomeni tudi nezanemarljiv strošek, za katerega bi bilo dobro, če bi se mu v sedanji javno finančni situaciji znali izogniti.
Zato smo se na pobudo nekaterih naših članov in nekaterih drugih državljanov v Družinski pobudi odločili, da pet pred dvanajsto poskusimo poiskati najnujnejše popravke Družinskega zakonika, za katere ocenjujemo, da bi bili lahko sprejemljiv kompromis za vse ali vsaj za veliko večino državljanov in vpletenih strani.
Verjamemo, da bi ob pripravljenosti vseh strani na popuščanje in kompromis lahko prišli do rešitve, ki nas ne bi delila, ampak povezovala, in se izognili stroškom in delitvam, ki bi jih prinesel referendum.
Kompromisni predlog Družinskega zakonika, ki smo ga že poslali predsedniku Državnega zbora dr. Gregorju Virantu, predsednikom parlamentarnih strank, vodjem poslanskih skupin, vsem poslankam in poslancem Državnega zbora, Civilni iniciativi za družino in pravice otrok in Kampanji Za vse družine, bomo javnosti predstavili na tiskovni konferenci, ki bo
v ponedeljek, 30.1.2012, ob 11.15
v dvorani Svetovnega slovenskega kongresa na Cankarjevi ulici 1 v Ljubljani,
Poseben gost na tiskovni konferenci bo predsednik SAZU dr. Jože Trontelj.
Vljudno vabljeni!

2 komentarja:

  1. kake se greste??? nimate kaj bolj pametnega delati kot da iščete neke omejevanja ljudi??? Vprašajte se, kako bi se vi počutili, da vašo svobodo omejimo, da nimate pravic do....Sploh pa v demokraciji, se sprašujem, če sploh veste kaj je to? Poglejte najbolj katoliško državo Španijo, tam se lahko poročajo in vsi živijo po svoji volji. Kaj vam je, a, ste res tako primitivni in omejeni?

    OdgovoriIzbriši
  2. Primc ... če odstopiš si PEDER. Pejd do konca!!!!

    OdgovoriIzbriši