torek, 20. marec 2012

Viktorji 2011 pokazali kulturo zagovornikov zakonika in njihov odnos do drugače mislečih

V soboto 17.3. je revija Stop organizirala in oblikovala, TV Slovenija pa v živo prenašala prireditev Viktorji 2011. Običajno je bila to zabavna prireditev, na kateri so medijske osebnosti prejele priznanja za svoje delo. Letos pa je bilo žal drugače. Slog vodenja in prireditev sta šli preko meja satire in pod mejo dobrega okusa. Prireditev je bila grobo zlorabljena za politično agitiranje ter žaljivo, nestrpno in podcenjujoče obravnavanje vseh, ki ne podpiramo Družinskega zakonika.

Vodstvu nacionalne TV se način vodenja očitno ni ni zdel sporen, saj so se njegovi člani po pripovedi očividcev v prvih vrstah smejali neslanostim na odru, namesto da bi dežurni urednik po nekaj točkah prekinil prenos in se gladalcem opravičil, saj je šlo za očitno zlorabo sredstev, ki jih za nacionalno TV prispevamo vsi državljani. Šele, ko je gnev javnosti postal očiten in množičen, so se distancirali od oddaje in jo umaknili iz spletnega arhiva, pa še to le za čas do referenduma. Zakaj le do takrat? Če menijo, da je oddaja žaljiva, bo žaljiva tudi takrat, če menijo, da ni, pa bi lahko bila dostopna takoj. Se morda bojijo, da bi preveč ljudi lahko  videlo prostaško obnašanje zagovornikov zakonika in bi to zanje neugodno vplivalo na izid referenduma, saj jasno kaže vso njihovo nestrpnost, prezir in celo sovraštvo do vseh drugače mislečih. Lahko si predstavljamo, da bi tak odnos in obnašanje ob morebitni potrditvi zakonika dobilo še večji zagon in še več prostora v družbi. Si to res želimo!?

Letošnja prireditevViktorji je tako še en močan argument več, da se referenduma zagotovo udeležimo in glasujemo proti. Tako bomo pokazali, da imamo radi svoje družine in bi radi tudi prihodnjim rodovom omogočili, da zrastejo ob ljubečem očetu in materi, ter morda preprečili nove zlorabe nacionalne TV za neokusnosti, kot smo jih bili deležni na Viktorjih 2011.

Vodstvo RTV in uredništvo revije Stop pa sprašujemo, kaj bosta naredili, da se kaj podobnega ne bi več ponovilo? Bosta morda vsaj prenehali sodelovati z ustvarjalci prireditve, ki so s svojim obnašanjem pokazali, da njihova kulturna raven ni primerna za nacionalno RTV?

Izvršilni odbor Družinske pobude

1 komentar:

  1. ˝Letošnja prireditev Viktorji je tako še en močan argument več, da se referenduma zagotovo udeležimo in glasujemo proti. Tako bomo pokazali, da imamo radi svoje družine in bi radi tudi prihodnjim rodovom omogočili, da zrastejo ob ljubečem očetu in materi...˝

    Kaj? A istospolni partnerji pa ne znajo bit ljubeči? Sramotno in zelo nezrelo, da tako mislite. Ne boste verjeli, ampak tudi homoseksualci imajo čustva, ker so v srcu in duši popolnoma ENAKI heteroseksualcem, le privlači jih isti spol. Na živce mi gre takšno mišljenje kot ste ga pokazali. Ne živimo več v 13. stoletju, družba se modernizira in sama osebno NE podpiram tega, da so homoseksualci nekje iztirjeni in jih nekateri ljudje še vedno gledajo postrani. Srčno upam, da bo družinski zakonik SPREJET!

    OdgovoriIzbriši