ponedeljek, 21. maj 2012

Vabilo na 14. redni občni zbor Družinske pobude

Spoštovani člani, spoštovane članice Družinske pobude!

Spet je leto naokrog od našega zadnjega občnega zbora in prihaja čas, da skupaj pogledamo v delo preteklega izredno napornega leta ter se pogovorimo o smernicah za delo v prihodnje.

Vabim vas na 14. redni občni zbor, ki bo v četrtek, 31.5.2012 ob 17.45 (zares bomo začeli ob 18.00) v dvorani Svetovnega slovenskega kongresa na Cankarjevi ulici 1 v Ljubljani.

Predlagam naslednji dnevni red:

1.    Sprejem dnevnega reda, izvolitev delovnega predsedstva OZ,

2.    Poročilo o delu v preteklem letu,

3.    Sprejem zaključnega računa za leto 2011,

4.    Programske smernice za letošnje leto,

5.    Finančni načrt za leto 2012,

6.    Razno,

7.    Družaben klepet.

Upam, da se bomo občnega zbora udeležili v čim večjem številu in se bo še kdo odločil, da bi posvetil nekaj svojega časa za dobrobit vseh družin v naši državi, saj izzivov žal ni vedno manj ampak vedno več.

Odločbe o družinskih prejemkih, ki jih dobivate te dni, potrjujejo naša opozorila ob sprejemanju Svetlikovega Zakona o uveljavljanju pravic iz javnih sredstev, ki se kaže kot  verjetno najbolj proti družinski zakon v zgodovini Slovenije. Ob letošnjem sprejemanju Zakona za uravnoteženje javnih financ pa se je pokazalo, da lahko tudi vlada, ki jo sestavljajo stranke, ki so doslej izražale podporo družinam in družinski politiki, interese družin zelo hitro spregleda in zanemari, saj nimamo močnega sindikata, ki bi lahko grozil z ukrepi, kakršne si lahko privoščijo nekateri sindikati. Zato je vedno bolj jasno, da interesov staršev in družin namesto nas samih ne bo branil nihče drug.

Ne pustite se prositi, pridite in se ponudite sami!

 

Tomaž Merše, predsednik Družinske pobude

Ni komentarjev:

Objavite komentar