ponedeljek, 15. maj 2017

Očetom, mamam in otrokom vse najboljše ob svetovnem dnevu družine!

15. maj je svetovni dan družine. Letos je poudarek na izobraževanju in blagostanju družin. Zato želimo izraziti posebno zahvalo in priznanje našim materam in očetom, ki se nesebično trudijo za izobraževanje in vzgojo otrok ter skrbijo za njihovo blagostanje.

Žal pa tega ne moremo reči za trenutno vlado in stranke vladajoče koalicije, ki že ves čas ravnajo bolj protidružisko kot v podporo družinam. Tako so v času, ko so postopno sproščale skoraj vse omejevalne ukrepe na vseh drugih področjih, le za otroke in družine zategovanje pasu podaljšale v nedoločeno prihodnost. Sprejele so družinski zakonik, ki v marsičem ni napisan v korist otrok. Zavrnile so vse predloge drugih strank in civilnih pobud v korist otrok in družin (predlog Družinskke pobude za ureditev državne štipendije, tako da otroški dodatek mlajših otrok ne bi vplival na štipendijo starejših otrok v družini, predlog NSi za vrnitev brezplačnega vrtca za drugega otroka, in še bi lahko naštevali).

Zato ob svetovnem dnevu družine pozivamo vlado oin predsednika Mira Cerarja, da ob stalnem jamranju o starajoči družbi končno tudi kaj nardi za tisti del populacije, ki edini lahko kaj ukrene za več življenja v naši Sloveniji. Začnite sprejemati ukrepe, ki bodo očetom in mamam vrnili več veselja do življenja in s tem tudi do več otrok.

Če tega nočete ali ne znate, pa dajte prostor strankam, ki bodo za nas naredile več in bolje!

Vsem staršem in otrokom pa želimo obilo medsebojne ljubezni in veselja, saj je življenje vedno dragoceno, četudi ni vselej lahko.


Tomaž Merše