četrtek, 3. marec 2022

Mednarodna konferenca o položaju večjih družin 15.3.2022 v Ljubljani - Vabljeni



COFACE Families Europe in Družinska pobuda, društvo za družini naklonjeno družbo

 

vabita na mednarodno konferenco

 Položaj velikih družin - prednosti in izzivi

ki bo v torek, 15. Marca 2022 

v City hotelu v Ljubljani od 9h do 16h.

 

V času vedno večjih demografskih težav, vedno večjega števila parov, ki imajo težave s plodnostjo, ter vedno več posameznikov, ki otrok sploh nočejo imeti, so večje družine eden izmed pomembnih nosilcev vzdržnega demografskega razvoja družbe.

Predstavljajo razmeroma majhen delež populacije in zato pogosto niso deležne potrebne pozornosti, posledično pa morda niso izkoriščeni vsi njihovi potenciali.

Na mednarodni konferenci bomo s pomočjo govornikov iz različnih držav EU predstavili položaj velikih družin v sodobni evropski družbi ter predvsem primere dobrih praks za izboljšanje njihovega položaja in počutja ter posledično njihovega še večjega doprinosa za celotno družbo.

Konferenca bo dragocen vir znanja ter izkušenj za vse, ki se strokovno ukvarjate z družinsko politiko, socialnim varstvom, socialnim delom, demografijo, izobraževanjem in kakorkoli želite sooblikovati prihodnost naše družbe.

Konferenca bo za omejeno število obiskovalcev potekala v živo v hotelu City hotel v Ljubljani, prisluhniti pa ji bo možno tudi preko spleta. Preko spleta bo možna samo pasivna udeležba, v dvorani pa se bo možno tudi vključiti v razpravo.

Zato se na naslovu https://konferenca.druzinskapobuda.si/ čim prej prijavite za udeležbo v živo. Tam je na voljo tudi program konference v slovenščini.

Udeleženci v živo bodo prejeli tudi potrdilo o udeležbi na konferenci.

Konferenca bo potekala v angleškem in slovenskem jeziku s sprotnim prevajanjem med obema jezikoma.

Udeležba na konferenci je brezplačna.

Če imate dodatna vprašanja, nam pišite na info@druzinskapobuda.si.

Tomaž Merše, predsednik Družinske pobude

Podrobnejšo predstavitev in program konference si lahko ogledate tukaj.