sobota, 18. maj 2019

Za družinam naklonjeno Evropsko unijo


Si želite, da bi bila EU bolj naklonjena družinam? Na politiko EU ima velik vpliv tudi Evropski parlament, katerega poslance bomo v Sloveniji volili naslednjo nedeljo. Kandidati za osem mest, ki v tem parlamentu predstavljajo Slovenijo, imajo zelo različen odnos do družin.

V zavodu Iskreni.net so v sodelovanju še z nekaterimi drugimi družinskimi organizacijami iz Evrope pripravili Manifest za evropske volitve s smernicami za družinam naklonjeno evropsko politiko in vse kandidate za evropske poslance povabili, da ga podpišejo in se s tem zavežejo, da bodo na mestu evropskega poslanca podpirali družinam naklonjene rešitve.

Zanimivo je, da manifesta ni podpisal prav noben kandidat strank vladajoče koalicije oziroma noben kandidat levega pola političnega prostora. Podpisali pa so ga kandidati strank in list, ki se že doma zavzemajo za boljši položaj družin.

Na spletni strani Iskreni.net si lahko preberete celoten manifest in seznam kandidatov za evropske poslance, ki so se s podpisom zavezali k delovanju za družinam bolj naklonjeno Evropsko unijo. 

Tomaž Merše